روش صحیح درس خواندن و حفظ سریع

راهنما و اصول کلی برای درس خوان تر شدن

اگر نگران نمرات و موفقیت تحصیلی تان هستید، می توانید روی مهارت های درس خواندن کار کنید. خوب درس خواندن به پیشرفت نمرات تان کمک می کند. برای درس خواندن تان برنامه ریزی داشته باشید، از استراتژی های مناسب عنوان شده در این بخش از نمناک را استفاده کنید و بر فعال بودن در کلاس درس تمرکز کنید.


اگر کاربردی درس بخوانید نیاز نخواهید داشت همه وقت خود را صرف درس خواندن کنید.

تشریفات خاصی برای درس خواندن داشته باشید

برای این هدف به روش زیر عمل کنید:

برای خود یک فضای درس خواندن مناسب فراهم کنید

درس خواندن در یک مکان مشخص باعث می شود تا مغزتان یاد بگیرد آن فضا را با زمان مطالعه ارتباط دهد. بنابراین هر وقت که در آن مکان باشید بیشتر حال و هوای درس خواندن خواهید داشت و کار برایتان آسان تر خواهد بود. این روش کمک می کند تا هر روز وقت با ارزش خود را صرف پیدا کردن جای مناسب برای درس خواندن نکنید.

درس خواندن


با سایت درس خوان درس بخوانید

 جایی بدور از حواس پرتی ها درس بخوانید

مکانی را انتخاب کنید که از هرگونه عوامل حواس پرتی مانند تلویزیون یا صدا های دیگر دور باشد. مکانی که میز داشته باشد و در آن بتوانید نشسته کار کنید. نباید روی تخت خواب یا کاناپه درس بخوانید. مطمئن شوید که مکان برای کاری که می خواهید انجام دهید مناسب باشد. مثلا جای انجام یک پروژه هنری با مکان مطالعه یک کتاب فرق دارد.

بهترین مکان درس خواندن برای شما بستگی به مدل درس خواندتان دارد. به عنوان مثال اگر حافظه دیداری تان خوب است کار کردن در یک فضا با نور خوب و رنگ های متنوع برایتان کمک کننده است.

به یک برنامه ریزی درسی پایبند باشید    

وقتی مکان مطالعه مناسب را آماده کردید، برای درس خواندتان برنامه ریزی کنید. داشتن برنامه کمک می کند تا کارهای تان را به تاخیر نیندازید و وقت خود را تلف نکنید. بهتر است از شروع ترم برنامه ریزی را شروع کرده تا چیزی برای لحظه آخر نماند.

درس خواندن را در اولویت قرار دهید

زمان مطالعه تان را زودتر از کارهای فوق برنامه یا فعالیت های اجتماعی بگذارید. سعی کنید در زمان کوتاهی بعد از کلاس یا مدرسه مطالعه کنید.

کتابخانه

هر روز زمانبندی مشخص داشته باشید                            


سعی کنید هر روز با یک زمان بندی مشابه درس بخوانید. این کار کمک می کند تا درس خواندتان نظم و ترتیب پیدا کند.


ابتدا ساعت های درسی را بین 30 تا 50 دقیقه قرار دهید و وقتی به این مدت عادت کردید؛ می توانید زمان آن ها را طولانی تر کنید.

چند وقت یکبار به خود استراحت بدهید

درس خواندن برای ساعت های طولانی استرس زاست بنابراین در حین درس خواندن به خود استراحت های 10 دقیقه ای بدهید. بیشتر از 2 ساعت بدون استراحت درس نخوانید.

استراحت

با سایت درس خوان همیشه بیستی 


برای ساعات درسی هدف داشته باشید

برای هر کدام از ساعت های درسی تان هدفی تعیین کنید. درس خواندن، بدون هدف مشخص کارایی ندارد بنابراین هر ساعت درسی را با دانستن این که تا پایان آن ساعت دقیقا به چه هدفی می خواهید برسید، شروع کنید.

هدف کلی تان را مشخص کنید

هدف کلی تان را درنظر بگیرید تا از اصل ماجرا فاصله نگیرید. آن را به بخش های کوچک تر تقسیم کرده و هر بخش را در یک ساعت درسی قرار دهید. به عنوان مثال فرض کنید باید 100 کلمه انگلیسی را برای امتحان حفظ کنید. برنامه ریزی کنید تا در هر جلسه درسی 20 کلمه حفظ کنید و در 5 جلسه کار را به اتمام برسانید.

ایجاد و تمرین عادات خوب درس خواندن

برای آنکه عادات خوب درس خواندن را در خود ایجاد کنید:

یادداشت برداری

از خودتان امتحان بگیرید

یکی از حیاتی ترین بخش های درس خواندن تکرار کردن است. در طول هر جلسه درسی مدام اطلاعات خود را تست کنید. از لغات، تاریخ ها و ... فلش کارت تهیه کنید و از آن برای امتحان کردن دانسته هایتان استفاده کنید.

اگر امتحان ریاضی دارید تمرین های کتاب کارهایتان را حل کنید و اگر معلمتان نمونه سوال در اختیارتان گذاشته، تا می توانید از آن ها را انجام دهید. برای خودتان یک امتحان 10 الی 20 سواله طراحی کنید که سوال هایش شبیه سوال های امتحانات قبلی معلمتان باشد و سپس خودتان آن را کامل کنید.

تمرینات معلم را تکرار کنید

اگر معلم تان تمریناتی را سرکلاس حل کرده است آن ها را دوباره حل کنید. کار را خیلی زود شروع کنید و تمرینات تان را به معلم نشان دهید. به او بگویید که چنین فعالیت هایی را برای آمادگی برای امتحان انجام داده اید و از او بخواهید راهنمایتان کند که آیا روشی که در پیش گرفتید مفید است یا خیر.

با سخت ترین مطالب شروع کنید

سخت ترین موضوعات بیشترین انرژی روانی را لازم دارند بنابراین کار را با چنین موضوعاتی شروع کنید. بعد از آن یادگیری مطالب آسان تر بسیار کم استرس تر خواهد بود.

مطالب مهم

گروه های درسی داشته باشید

داشتن گروه های درسی می تواند کارایی شما را به حداکثر رسانده و با انگیزه نگه تان دارد اما توجه داشته باشید کار گروهی را باید درست انجام دهید تا برای تان کارایی داشته باشد.

مثل همیشه برنامه ریزی فراموش نشود

برای مطالعه گروهی هم باید مانند مطالعه فردی برنامه ریزی دقیق داشته باشید. برای هر ساعت درسی هدفی تعیین کنید و زمان های استراحت را نیز درنظر بگیرید. احتمال حواس پرتی در حین درس خواندن با بقیه افراد بسیار زیاد است و برنامه ریزی کمک می کند روی کار متمرکز بمانید.

با افراد سخت کوش همراه شوید

افرادی را برای درس خواندن انتخاب کنید که می دانید سخت کوش هستند زیرا هیچ برنامه ریزی ای نمی تواند افراد اهمال کار را مجبور به درس خواندن کند.

افراد سخت کوش

وقتی احتیاج به کمک دارید، کمک بگیرید

نباید از کمک گرفتن خجالت بکشید. اگر علی رغم تلاش زیاد در مطلب خاصی مشکل دارید از یک دانش آموز دیگر، معلم یا خانواده تان کمک بگیرید. اگر دانشجو هستید ممکن است گروه های رفع اشکال در حیطه های مختلف در دانشگاه وجود داشته باشند، تا به شما کمک کنند.

استراحت را فراموش نکنید

در برنامه تان زمان های استراحت در نظر بگیرید و به خودتان جایزه بدهید. از آن جایی که درس خواندن یک کار روزمره به حساب می آید، استراحت کردن و جایزه دادن به خود می تواند تشویق تان کند تا سخت تر درس بخوانید.

حدودا هر یک ساعت یکبار به خود استراحتی بدهید و کار هایی که دوست دارید را انجام دهید. همچنین اگر مثلا 3 روز متوالی درس خوانده اید در روز چهارم خودتان را یه وعده غذای بیرون مهمان کنید.

هوشمندانه درس بخوانید

فراموش نکنید که درس خواندن به شکل هوشمندانه، تاثیر بهتری خواهد داشت پس:

اصول درس خواندن

ذهن و بدن تان را قبل از درس خواندن آماده کنید

اگر مستقیما بعد از مدرسه شروع به درس خواندن کنید ممکن است به شدت احساس خستگی کنید و نتوانید به خوبی تمرکز کنید. زمانی را به استراحت و آماده کردن ذهنتان اختصاص دهید تا درس خواندن کارآمد تر شود.

کمی پیاده روی کنید

قبل از شروع درس خواندن کمی پیاده روی کنید و ماهیچه های تان را کش دهید. تا بدتان شل و رها شود و ذهن تان خالی شده و برای درس خواندن آماده گردد.

خوردنی سالمی بخورید

اگر گرسنه اید چیز سبکی بخورید تا گرسنگیتان برطرف شود اما خواب آلود نشوید.

ساندویچ

با طرز تفکر صحیح درس بخوانید

سعی کنید طرز تفکر مثبتی نسبت به درس خواندن داشته باشید زیرا این مسئله بر کارآمدی مطالعات شما اثرگزار است.

وقتی درس می خوانید مثبت فکر کنید

در نظر داشته باشید که درحال افزایش دادن توانمندی ها و دانش خود هستید. و اگر چیزی بیش از حد برایتان سخت بود ناراحت نشوید. به خود یادآوری کنید که درحال رشد و یادیگری چیز های جدید هستید بنابراین طبیعی است اگر متوجه بعضی مطالب نشوید.

فاجعه سازی یا مطلق اندیشی نداشته باشید

افکار فاجعه سازی شامل افکاری مانند:" اگر فلان مطلب را الان یاد نگیرم، هیچ وقت یاد نمی گیرم." و مطلق اندیشی شامل افکاری مانند:" من همیشه امتحان هایم را بد می دهم." هستند. به جای این افکار سعی کنید واقع گرا باشید. به خود بگویید که من الان در درک این مطلب مشکل دارم اما اگر به اندازه کافی مداومت داشته باشم، بالاخره آن را یاد می گیرم.

منفی نگری

خودتان را با دیگران مقایسه نکنید

شما برای خود درس می خوانید؛ موفقیت یا شکست دیگران نباید برایتان اهمیتی داشته باشد.

از بازی های حافظه استفاده کنید

بازی های حافظه یا ابزار های به یاد سپاری در واقع روش حفظ کردن اطلاعات با استفاده از ایجاد ارتباطات است. روشی که بسیار کمک کننده و مفید است. بسیاری از افراد با به هم چسباندن کلمات در قالب یک جمله مطالب را حفظ می کنند.

اولین حرف هر کلمه یادآور یکی از چیزهایی که باید حفظ کنند می شود. مثلا در جمله:"دایی پاکت مرا خالی پست کرد." اولین حروف هر کلمه نشان دهنده طبقه بندی مهره داران است. دوزیستان، پرندگان، ماهی ها و پستانداران.

ابزارهای به یادسپاری ای که استفاده می کنید باید راحت در خاطر بمانند. اگر خودتان آن ها را طراحی می کنید می توانید از جملاتی استفاده کنید که برایتان معنی دار و شخصی هستند.

خلاصه هایتان را دوباره یادداشت کنید

اگر خلاصه برداری می کنید آن ها را دوباره یادداشت کنید. این کار کمک می کند تا دوباره درگیر مطلب شده و آن را برای خود توضیح دهید.

یادداشت برداری

خلاصه کردن را فراموش نکنید

فقط از روی نوشته های قبلی تان کپی نکنید. سعی کنید آن ها را هر بار خلاصه تر کنید تا این که فقط نکات ضروری باقی بمانند.

قدر زمانی را که سر کلاس هستید بدانید

برای انکه از ساعات حضورتان در کلاس بهترین و بیشترین استفاده را ببرید کافیست:

به خوبی یادداشت برداری کنید

یادداشت هایی که سرکلاس بر می دارید منبع بسیار ارزشمندی هستند برای وقتی که به تنهایی درس می خوانید.

انجام تکالیف

یادداشت هایتان را مرتب کنید

یادداشت هایتان را بر اساس زمان و موضوع مرتب کنید. وقتی یادداشت برداری می کنید در بالای صفحه تاریخ بزنید و بر اساس درسی که داده می شود تیتر هایی بنویسید تا بعدا بتوانید موضوعات مورد نظرتان را راحت تر بین جزوه های تان پیدا کنید.

خوش خط و خوانا بنویسید

با خط خوانا بنویسید تا بعدا برای خواند شان به سختی نیفتید.

مقایسه کنید

نوشته هایتان را با بقیه همکلاسی ها مقایسه کنید تا اگر چیزی را جا انداخته بودید، کامل کنید.

نکته برداری

 فعالانه بخوانید

وقتی یک مطلب درسی را می خوانید، آن را فعالانه بخوانید. هرچقدر بهتر بخوانید، مطالب بهتر در یادتان می مانند.

جزئیات اصلی و فرعی را جدا کنید

به عنوان های اصلی و فرعی هر بخش توجه کنید. این ها معمولا نکته های مهم هر متن را که باید آن ها را یادبگیرید نشان می دهند. جمله اول هر پاراگراف معمولا خلاصه ای از اطلاعات کل آن پاراگراف می دهد، بنابراین به آن ها توجه کنید. همچنین از پاراگراف نتیجه گیری غافل نشوید زیرا خلاصه ای از نکات کلیدی متن است.

زیر مهم ها خط بکشید

اگر اجازه دارید، زیر قسمت های مهم خط بکشید و نکات کلیدی را در حواشی کتاب یا در کاغذ های چسبی بنویسید.

علامت گذاری

سوال بپرسید

اگر در هنگام تدریس چیزی را متوجه نشدید حتما سوال کنید.

پرسیدن سوال هایتان را برای روز آخر نگذارید



ممنون که تا اینجا همراه ما بودید  برای اطلاعات بیشتر وارد سایت درس خوان شوید ادرس صفحه اصلی : https://darskhan1.ir